top of page

Buletin informativ

Ziua Europeană a Microfinanțării organizată împreună cu EMN

Anul acesta, evenimentul cheie a avut loc la 15 octombrie la Bruxelles în cadrul Conferinței anuale a European Microfinance Network ( EMN).


Dacă 21,7% din populația UE este expusă riscului de sărăcie sau excluziune socială, înseamnă că sistemul nu funcționează 21,7% din timp. În raport cu anul calendaristic, pe 15 octombrie, ușile se închid pentru cei dispuși să-și construiască o viață mai bună.


Microfinanțarea încearcă să împingă acest orizont de excludere din ce în ce mai mult an de an, până în ziua în care nimeni nu va mai rămâne în urmă. Anul acesta, evenimentul cheie a avut loc la 15 octombrie la Bruxelles în cadrul Conferinței anuale a European Microfinance Network ( EMN).


Instituțiile participante au inclus: NOA, Albanian Microfinance Association, Jinishian Memorial Foundation, microStart, Adie, Microfinance Ireland, PerMicro, Fondazione De Grisantis, Fondazione Welfare Ambrosiano, Coopfin S.p.A., RITMI, Banca Etica, MECC, Microlux, MonteCredit, Qredits și AEM.


Sloganul acestui an a fost: “keeping the doors open for all entrepreneurs”- mențineți ușile deschise pentru toți antreprenorii.

bottom of page