top of page

Buletin informativ

Investind în viitor: Strategii financiare pentru a sprijini tinerii antreprenori

În data de 6 Noiembrie, ora a fost reprezentată de consilier, Maria Doiciu, care a prezentat audienței rezultatele studiului privind principalii indicatori de performanță financiară și socială ai sectorului de microfinanțare Românesc. Prezentarea a avut rolul de a oferi o bună înțelegere cu privire la dinamica, tendințele și acoperirea necesităților micilor antreprenori pe DRAFTJS_BLOCK_KEY:d5ordteritoriul României.mânia, reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Frankfurt School of Finance & Management cât și reprezentanți ai Permicro, Microfinanza, Fondazione de Grisantis – instituții de microfinanțare din Italia.

Scopul evenimentului a fost acela de a scoate învăța despre problemele cu care se confruntă tinerii studenți și tinerii antreprenori și pentru a identifica contribuția esențială pe care microfinanțarea poate să o aibă pentru susținerea și promovarea spiritului antreprenorial.


Microfinanțarea reprezintă un instrument vital în susținerea antreprenoriatului și dezvoltării durabile. Această formă de finanțare este adesea esențială pentru cei care nu au acces la serviciile financiare tradiționale. În contextul evenimentului de la Hunedoara, accentul a fost pus pe modul în care microfinanțarea poate fi utilizată pentru a sprijini tinerii în îndeplinirea aspirațiilor lor antreprenoriale și în dezvoltarea proiectelor lor.

Evenimentul a inclus și discuții productive cu reprezentanți ai guvernului României, care au subliniat angajamentul autorităților în sprijinirea inițiativelor de microfinanțare și a proiectelor destinate tinerilor antreprenori.

Asociația de Microfinanțare a fost reprezentată de consilier, Maria Doiciu, care a prezentat audienței rezultatele studiului privind principalii indicatori de performanță financiară și socială ai sectorului de microfinanțare Românesc. Prezentarea a avut rolul de a oferi o bună înțelegere cu privire la dinamica, tendințele și acoperirea necesităților micilor antreprenori pe teritoriul României.

Ziua Europeană a Microfinanțării la Hunedoara a oferit o platformă esențială pentru schimbul de idei și experiențe între profesioniștii din domeniu, instituții financiare și reprezentanții guvernamentali. A evidențiat, în mod special, potențialul major al caselelor de ajutor reciproc în sprijinirea tinerilor antreprenori și a subliniat necesitatea unei colaborări continue pentru

a crea o societate mai echitabilă și sustenabilă.
9 afișări
bottom of page