top of page

Buletin informativ

Buletin informativ

Dragi prieteni și parteneri,

Sperăm că vara a început excelent pentru D-voastră și că sunteți pregătiti și curioși să aflați cele mai recente știri despre microfinanțare livrate direct în căsuța dvs. de E-mail de la Centrul de microfinanțare (MFC) si Asociatia de Microfinatare (AMF).

Citiți mai departe pentru a găsi știri legate de proiectele si evenimentele organizate de AMF, MFC și de programele UE.

Cu cele mai bune urări,

Echipa AMF si MFC 

ȘTIRI si EVENIMENTE LOCALE


Cursurile SIFTA: Managementul Canalului de vanzari online si offline – Oradea 19 si 20 iulie 2023

În 19 si 20 Iulie 2023, a avut loc in format hibrid on site la ROMCOM BUSINESS CENTER din Oradea si online pe platforma zoom, Cursurile de Marketing cu tema: Managementul Canalului de Vânzări –cele mai bune practici online si offline (tradițional) de a ajunge la clienții vizați la care au participat peste 120 de reprezentanți ai organizațiilor de microfinanțare membre AMF si partenere.

Au fost abordate subiecte actuale din domeniul marketingului digital si traditional, acoperind o gamă variată de exemple de bune practici în domeniu, analize ale unor site-uri web si a unor campanii de marketing ale organizațiilor reprezentate la curs și o sesiune de întrebări și răspunsuri.

În concluzie, participarea la cursul de marketing a fost o experiență extrem de plăcută și benefică ce a facilitat învățarea de lucruri noi, consolidarea cunoștințelor în acest domeniu și a inspirat dorința de a explora mai mult printr-o apreciere mai profundă a modului în care marketingul influențează afacerile, instituțiile de microfinanțare și societatea în ansamblul său.

Informații suplimentare: Managementul Canalului de Vânzări –cele mai bune practici online de a ajunge la clienții vizați (microfin.ro)


 

Programul de evenimente organizate de Asociația de Microfinanțare in perioada septembrie – decembrie 2023

In perioada septembrie – decembrie 2023 Asociația de microfinantare organizează in sprijinul membrilor asociatiei si a organizațiilor interesate, prin parteneriat cu MFC, membrii asociatiei si parteneri locali urmatoarele evenimente

14.09.2023: Workshop SIFTA pe tema: Produse financiare și servicii de sprijin pentru dezvoltarea afacerii (BDSS) pentru clienții/ beneficiarii „verzi” - Green Finance Romania.

Eveniment organizat in format hibrid on site in București si online prin platforma zoom.

26.09.2023: Policy Forum – Impactul social a activităților financiare; Acces la finanțare al Instituțiilor de microfinanțare si al întreprinderilor sociale.

Eveniment organizat in București cu colaborarea AFIN IFN SA si FNGCIMM .

10.10.2023: Workshop SIFTA pe tema: Indicatori ESG (Environmental, social & Governance), „Evaluarea și raportarea standardelor de mediu, socio-economice și de guvernanță ale instituțiilor de microcredit din România”.

Eveniment organizat in format hibrid on site in București si online prin platforma zoom.

16.11.2023: Workshop SIFTA pe tema: Digitalizare serviciilor de microfinantare „Digital Finance”

Eveniment organizat in format hibrid on site in București si online prin platforma zoom.

12.12.2023: Webinar SIFTA pe tema: Managementul riscului in microfinantare

Eveniment organizat in format online prin platforma zoom.


Informații detaliate referitoare la programul de evenimente al AMF si conditii / modalități de inregistrare/participare sunt publicate pe www.microfin.ro la sectiunea Evenimente.


 

Raportul Studiului privind evolutia sectorului de microfinanțare din Romania (Benchmarking Microfinance Romania 2022)

Studiul Benchmarking Microfinance Romania este realizat anual de Asociația de Microfinanțare pe baza datelor furnizare de organizatiile de microfinanțare membre si partenere.

In 2022 s-a înregistrat o creștere valorii portofoliului de microcredite fața de 2021 cu 20,2% atingând valoarea de 2,7 Md lei si a numărului de clienți activi cu 7,4%, 111 mii, valoarea medie a portofoliului/client a crescut cu 12% : 24.145 Lei.

Creșterea cu 19% a valorii portofoliului de împrumuturi pentru finanțarea Activităților Generatoare de Venit (AGV/ împrumuturi de afaceri) in 2022, atingând valoarea de 2,01 Md lei si 33 mii de clienți activi.

Valoarea împrumuturilor acordate in 2022 a crescut cu 24% față de 2021 atingând valoarea de 2,5 Md lei numarul împrumuturilor acordate in 2022 fiind de 105 mii cu o valoare medie a imprumutului acordate in creștere cu 30% fata de 2021: 24.253 lei.

Creșterea valorii împrumuturilor de afaceri acordate in 2022 fata de 2021 a fost de 28% atingând valoarea de 2,06 Md lei pentru 50 mii împrumuturi cu o creștere a valorii medii a împrumutului de afaceri de 40% : 41.579 lei

Informații detaliate referitoare la performanța si impactul social si de dezvoltare al activităților de microfinantare desfășurate de membrii si partenerii AMF găsiți pe website AMF:

www.microfin.ro la sectiunea: Asociația de MicroFinanțare I Activitățile noastre
10 afișări
bottom of page